Logó tervezés

Tűnj Ki a Tömegből! Nyerd El az Emberek Bizalmát, és Szerezz Új Vevőket!

Friss topikok

A logó tervezés története: a dinoszauruszoktól napjainkig...

2010.02.13. 01:19 LogoKirály

A vállalkozásod felépítésében fontos lépés egy profi logo designer megbízása – de ezt már Te is tudod. Azt azonban talán nem tudtad, hogy nem is olyan régi történet az, hogy hogyan növekedett a logók szerepe, a mester egyszerű aláírásától a cégek és vevőik közti kapcsolat alapjáig. Nézzük át, hogyan váltunk a „márkák társadalmává”, hogy jobban megértsük az egyedi logó szerepét egy mai vállalkozás életében.

Az iparosodás előtti társadalom

Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban...:) Az ipari forradalom előtt az emberek általában közvetlenül a kézművestől, a fűszerestől vagy a földművelőtől vásárolták a termékeket. A cserépedények, a faáruk, a kőből készült termékek, de még a kenyér is magán viselte alkotója jellegzetes bélyegét – egy aláírást valakitől, akivel bármikor kezet foghattál.

Ipari forradalom

Az iparosodás eljöttével, az 1800-as évek végétől, a vevők és a gyártók kapcsolata a múlté lett. A vásárlók többé nem érintkeztek közvetlenül a gyártókkal, a termékek sokkal jobban kezdtek hasonlítani egymásra, és a tömeges csomagolás megkülönböztethetetlenné tette egymástól a nagy tételben árusított termékeket. A logó készítése fontos szerepet kapott a termékek közti különbségtevésben. Jogi oldalról nézve pedig a védjegytörvényre volt szükség, hogy megvédje a logókat a másolástól.

Márka, mint életstílus

Az 1940-es évektől napjainkig a logók a vállalati arculat és a márka kifejezőeszközévé váltak. Az Apple® Computerhez, a Starbucks®-hoz vagy a Nike®-hoz hasonló cégek már nem termékeket, hanem életérzést népszerűsítenek.

A Te logód, a Te márkád

Ma a logó egy vállalkozás elsődleges bemutatkozása. Ha jól van megtervezve és meghirdetve, akkor a logód egyet fog jelenteni a cégeddel a vevőid szemében, és védőernyőt tartanak majd a későbbi termékeid fölé. Kifejezi a céged küldetését és előtérbe helyezi a munkatársaid erőfeszítéseit. Ha azt akarod, hogy a vállalatod kihasználja minden adottságát, akkor preofesszionálisan megtervezett logóra van szükséged. Szerencsére az olyan online logótervező szolgáltatók, mint a Logókirály, az egyedi tervezésű logókat és így a márkanevet elérhetővé és megfizethetővé teszik a kisvállalkozások számára is.

 

Töltsd le az ingyenes tanulmányunkat, amiben gyakorlati segítséget találhatsz logó- és arculattervezéshez. Ígérem, hogy a benne található információ segít pénzt és időt megtakarítani. (ÖRDÖG ÉS POKOL: A letöltés linkjét emailben küldjük, ezért elkérjük a címedet!)

Szólj hozzá!

Címkék: logó tervezés céges logó embléma tervezés logo design logo design története

A bejegyzés trackback címe:

https://logotervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr571753794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása