Logó tervezés

Tűnj Ki a Tömegből! Nyerd El az Emberek Bizalmát, és Szerezz Új Vevőket!

Friss topikok

Mire kell figyelned, amikor megválasztod a céged logóját?

2010.02.16. 19:45 LogoKirály

A céges logó megválasztása olyan feladat, amelyet nem szabad félvállról venni. Biztos vagy benne, hogy érdemes megbíznod akármelyik weboldal „instant logó” szolgáltatásában? Biztos vagy benne, hogy egy ilyen grafika egyedi módon közvetítheti a céged üzenetét?

Egy vállalkozás logójának megkülönböztethetőnek és azonosíthatónak kell lennie. A grafika legyen egyedi, és látványában közvetítse a céged tevékenységét, elképzeléseit, céljait, ugyanakkor legyen alkalmas arra, hogy többféle formában megjelenhessen – nyomtatva, az interneten, vagy akár pólókra hímezve is. Úgyhogy mielőtt döntesz, gondold végig az alábbiakat.

A.) Gondolkozz előre tíz évvel! Vajon akkor mik lesznek a vállalatod céljai? Nagyon fontos, hogy a kiválasztott arculat ne csak most illeszkedjen a céged kommunikációjához, hanem a jövőben is megállja a helyét. A logód gyakorlatilag meghatározza a céged arculatát, ezért érdemes kétszer is meggondolni minden döntést ezzel kapcsolatban. Az arculatváltás költségei és bonyodalmai ijesztően nagyok lehetnek – egyszerűen nem éri meg a pénzt és a fáradtságot.

B.) Ne kövesd el azt a hibát, hogy a céged logójának megtervezését rábízod akármelyik olcsó webgrafikusra. Lehet, hogy ezzel most megspórolsz párezer forintot, de egy gyenge logó a későbbiekben ennél sokkal többe kerülhet Neked. Az olcsó, amatőr arculat olcsó, amatőr cég képét mutatja, és nyilván nem szeretnéd, ha ilyen kép alakulna ki a vállalkozásodról.

C.) Az olcsó webdesignerektől nem várhatod el, hogy alaposan előkészített, profi munkát végezzenek. Vannak az interneten olyan grafikusok, akik 20-30.000 Ft körüli áron vállalják 10 logó elkészítését, de vajon mennyire lehet megbízni a tapasztalatukban, és mennyire lesz magas színvonalú az eredmény? A valóban profi grafikusok óránként 10.000 Ft körüli áron dolgoznak, viszont az eredmény garantált, és össze sem lehet hasonlítani azzal, amit azoktól várhatsz, akik filléres munkát hirdetnek.

D.) Tapasztalatlan szemnek nehéz feladat lehet, hogy döntsön a vállalkozás arculatáról, és ugyanilyen nehéz kiválasztani a grafikust is. Mi segíthet? Nézd meg a grafikus honlapját, a korábbi munkáit, a vevői véleményét, az árait! Ezek alapján könnyebb a döntés, és így a céged olyan logót kaphat, amely elősegíti majd a sikerét.

A céges logó és arculat hatékony marketing-eszköz és remek márkaépítő is egyben, ha jól van megválasztva. A vevőid először valószínűleg a vállalkozásod arculatával és logójával találkoznak, és ha ezekkel kedvező benyomást keltesz bennük, az megfizethetetlen előny.

Látogasd meg a LogoKirály Grafikai Stúdió weboldalát és kérd az ingyenes tanulmányt, amiben professzionális segítséget kaphatsz egy jó logó elkészítéséhez.

Szólj hozzá!

Címkék: tervezés stúdió arculattervezés logótervezés grafikai

A bejegyzés trackback címe:

https://logotervezes.blog.hu/api/trackback/id/tr251764227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása